اخبار ما & بلاگ

انواع نعل درگاه

انواع نعل درگاه

آشنایی با انواع نعل درگاه

نعل درگاه را از دو منظر جنس و مکانی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توان تقسیم بندی کرد. از نظر مکان مورد استفاده، نعل درگاه به دو نوع نعل‌های درگاهی پنجره و نعل‌های درگاهی درب تقسیم بندی می‌شود. نعل‌های درگاه از نظر جنس عبارتند از:

  • نعل‌های درگاهی فلزی: نعل‌های فلزی شامل دو تیرآهن متصل به هم می‌باشند و در سازه‌هایی با اسکلت بتنی و فلزی به کار گرفته می‌شوند. این دسته از نعل‌های درگاهی از استحکام نسبتا بالایی برخوردار هستند.

  • نعل‌های درگاه بتنی: این دسته از نعل‌های درگاه از تیر بتنی تشکیل شده و نسبت به نعل درگاه فلزی مقاومت بالاتری دارد.
  • نعل درگاه چوبی: یکی از رایج‌ترین و قدیمی‌ترین انواع نعل‌های درگاهی است که امروزه به دلیل مقاومت پایینش در برابر رطوبت و حمله حشرات کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علاوه نعل‌های درگاهی چوبی از استحکام نسبتا پایینی برخوردار هستند و در برابر آسیب‌های بیرونی مثل ضربه شدید و حریق مقاومت پایینی دارند.

نعل درگاهی چوبی.

 

  • نعل‌های درگاه قوسی: این دسته از نعل‌های درگاهی در سازه‌های قدیمی مورد استفاده قرار می‌گرفتند و شکلی شبیه قوس دارند.
  • نعل درگاه سنگی: همانگونه که از نامش مشخص است، این دسته از نعل‌های درگاهی از جنس سنگ هستند. این نعل‌ها از استحکام بالایی برخوردارند اما وزن زیادی هم دارند.

مهمترین پارامترها در هنگام نصب نعل های درگاه

در هنگام اجرای نعل درگاه هم مانند هر یک از مصالح ساختمانی یکسری اصول کلیدی وجود دارد که باید مد نظر قرار گیرند تا سازه از استحکام کافی برخوردار باشد.  اولا برای اطمینان از عملکرد درست، نعل‌های درگاهی باید از هر دو طرف در حدود ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر بر روی دیوار قرار گیرند. از طرفی، عرض نعل درگاه باید برابر با عرض دیوار پایینی‌اش باشد. به عنوان مثال اگر عرض دیوار شما، ۳۰ سانتی متر است، نعل درگاه نیز باید ۳۰ سانتی متر عرض داشته باشد.

همچنین در طراحی نعل درگاه باید با در نظر گرفتن شرایط سازه، ارتفاع مناسب برای درگاه را انتخاب کنید. در صورتی که این موضوع به درستی رعایت نشود، احتمالا سازه در آینده دچار مشکلات زیادی خواهد شد. به یاد داشته باشید که کمترین میزان ارتفاع در نعل‌های درگاه بتنی باید ۲۵ سانتی متر و در نعل‌های درگاهی فلزی باید ۱۵ سانتی متر باشد. لازم به ذکر است که برای جلوگیری از خوردگی نعل درگاه فلزی بهتر است حتما از پوشش‌های ضد زنگ استفاده کنید تا نعل فلزی طول عمر بالاتری داشته باشد. از طرفی، نعل‌های درگاه چوبی باید از تیرهایی با سطح مقطع دایره و یا چهار تراش باشند تا بتوانند بار وارده را تحمل کنند.

نکات کلیدی در هنگام نصب نعل درگاه

در هنگام نصب نعل درگاه، قبل از هر چیزی سایز و اندازه نعل و شکل نصب آن از اهمیت بالایی برخوردار است. برای ساخت نعل‌های درگاه فولادی باید از دو تیرآهن متصل به هم استفاده نمایید. تیرآهن استفاده شده باید یکدست باشد و تیرآهن‌هایی که دارای وصله هستند، بدین منظور مناسب نمی‌باشند.

از طرفی در هنگام نصب نعل درگاه، اگر ستون، وال پست و یا کلاف عمود در حوالی درب یا پنجره وجود داشته باشد، شما باید نعل را به بهترین صورت ممکن به این ستون وصل نمایید. اتصال نعل درگاه به ستون یا وال پست بسته به نوع ستون با جوشکاری یا رول بولت انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که در حین نصب نعل درگاه تراشیدن ستون زیر نعل به منظور ایجاد تکیه گاه مجاز نیست. همچنین در نعل‌های درگاه بتنی

با ما در تماس باشید 09120181231- خط ویژه 09999950141 گروه پایدار ساخت دژآوه

کامنت0

کامنت بگزارید