
نحو ه ی تولید بلوک هبلکس
نحو ه ی تولید بلوک هبلکس
۱. ترکیب مواد و تهیه ملات
در ابتدا مواد اولیه ساخت بلوک شامل ماسه، آهک، سیمان و گچ به ترتیب به نسبت های مختلف با یکدیگر ترکیب شده و به میزان لازم ترکیب پودر آلومینیوم به آن اضافه می گردد. در انتها نیز به ترکیب موردنظر مقداری آب اضافه می شود تا ملات موردنیاز تهیه گردد.

۲. عمل آوری ملات
در این مرحله ابتدا قالب ها به لایه نازکی از روغن آغشته شده تا از چسبندگی ملات به آن ها جلوگیری به عمل آید. سپس ملات فوق در آن ها ریخته شده تا از واکنش پودر آلومینیوم با آب و گچ، گاز هیدروژن آزاد شود که منجر به منبسط شدن ملات می شود. جالب است بدانید که انبساط ملات می تواند تا سه برابر حجم اولیه ادامه پیدا کند و با تشکیل حباب هایی در این ترکیب همراه است. لازم به ذکر است که همین حباب ها مهم ترین نقش را در سبکی و عایق بودن ملات بر عهده دارند.
۳. کیورینگ
پس از گذشت ۲۴۰ دقیقه از زمان عمل آوری، می بایست عمل کیورینگ در مخازن تخت فشار آغاز گردد. این مخازن معمولاً دارای ۳ متر قطر و ۴۵ متر طول می باشند به اندازه کافی بزرگ بوده و عملیات اوتوکلاو صورت می پذیرد.
۴. برش و بسته بندی
پس از کیورینگ و جداسازی بلوک ها از قالب، بر اساس سفارش های پذیرفته شده بلوک ها برش داده شده و به بازار عرضه می گردد.
چرا بلوک سبک هبلکس عایق حرارتی مناسبی است؟
طراحی ساختمان و خواص مصالح به کار گرفته شده در آن، اثر ویژه ای در میزان مصرف انرژی و راندمان انتقال حرارت برای ساختمان های تجاری و مسکونی دارد. در کنار این مسئله وجود دیوارها، سقف ها و کف های ساخته شده از بتن هوادار و اتوکلاو شده ترکیبی خلاقانه از هدایت گرمایی کم و نفوذپذیری کم هوا را ایجاد می کند.
بنابراین خصوصیات عایق حرارتی این محصول، این امکان را برای استفاده کنندگان فراهم می سازد که مصرف انرژی را مدیریت کنند و درنتیجه کاهش هزینه انرژی برای کاربران ساختمان در کنار بهبود آسایش زندگی و کاهش تقاضا برای تسهیلات تولید برق را موجب می شود.
نحوه اجرای بلوک هبلکس
اجرای ردیف اول (رج اول) از اهمیت زیادی در دیوار چینی برخوردار میباشد. جهت اجرای ردیف اول بهتر است که از ملات ماسه ـ سیمان به نسبت 1 به 5 بهعنوان ملات تراز کننده زیر کار استفاده شود. لذا بلوک ها باید قبل از اجرا کاملاً رطوبتدهی شوند. اجرای دیوار هبلکس نیازمند به کارگیری نیروی متخصص خاصی نمیباشد و باید اصول کلی دیوار چینی مطابق با دیوار چینی بوسیله مصالح سنتی بوده و مواردی نظیر هشتی گیر کردن دیوارها به یکدیگر، عدم امتداد درز عمودی بلوکها در دو ردیف متوالی و شاقولی اجرا کردن و ریسمانی کردن دیوار چینی رعایت گردد، (برای توضیح بیشتر به قسمت دیوار چینی با آجر گری مراجعه شود). در صورت استفاده از ملاتهای سنتی توصیه میگردد بلوکها قبل از اجرا زنجاب شده و بعد از اجرا نیز تا سه روز دیوار مرطوب گردد. جهت اتصال بلوکها به یکدیگر معمولاً فاق و زبانهای روی بلوکه در نظر گرفته شده است تا بلوکها به یکدیگر چفت و بست شوند. همچنین میتوان از قطعه فلزی گالوانیزه که به نام میخ پلاک در بازار موجود است، استفاده کرد. بدین صورت که در محل درز عمودی هر دو بلوک یک قطعه با چکش داخل دو بلوک کوبیده میشود و بلوکها به هم کلاف میگردند. جهت کلاف کردن دیوار به سازه از قطعه L شکلی استفاده میشود که از یک طرف به سازه جوش یا پرچ میشود و از طرف دیگر با دو عدد میخ نجاری به بلوک متصل میگردد. استفاده از قطعه L شکل در هر 75 سانتیمتر از ارتفاع دیوار توصیه میشود.
جهت اجرای تاسیسات در دیوارهای هبلکس از شیار زنهای برقی استفاده میشود و محل لولههای برق و تاسیسات مکانیکی را باید با دقت و با ابزار مناسب ایجاد کرد تا آسیب وارده به دیوار حداقل باشد.
به دلیل خاصیت جذب آب هبلکس دیوار، چسبندگی مناسب با هر نوع اندود را دارد. اگر دیوار با دقت اجرا شده باشد نیازی به آستر گچ و خاک نیست و مستقیماً میتوان آستر نهایی گچ را روی آن اجرا کرد و صورت استفاده از پلاسترهای سیمانی، رطوبتدهی دیوار قبل از اجرا الزامی میباشد. امکان اجرای انواع نماهای سنگی و سیمانی و کامپوزیت روی دیوار هبلکس مقدور میباشد. بهتر است پس از اجرای دیوار چینی تمام بندهای افقی و عمودی بلوکها با استفاده از چسب هبلکس بندکشی شود.
مهاربندی: حداکثر طول آزاد دیوار جداکننده نباید از 40 برابر ضخامت دیوار و یا 5 متر هر کدام که کمتر باشد، تجاوز کند. در صورت تجاوز از این مقدار، دیوار باید به وسیله ستونک قائم یا والپست (Wall Post) مهار شود. دوسر این اجزای قائم باید به گونه مناسب در سقف و کف مهار شود. به این منظور میتوان از دو نبشی سایز 4 که به صورت سپری به هم جوش شدهاند استفاده نمود. همچنین در ساختمانهای بتنی هنگام بتنریزی سقف و تیرها باید ورقهایی با ابعاد مناسب در محلهای پیشبینی شده جهت نصب والپست، نصب گردد.
نکته1: در دیوار چینی از یک جنس مصالح استفاده شود. زیرا در غیر این صورت در محل اتصال دو متریال مختلف ترکهایی در گچ (به دلیل اختلاف ضریب انبساط حرارتی) ایجاد میشود. در صورت اجبار باید در محل اتصال دو دیوار با متریالهای مختلف از توری مرغی در لایه خاک گچ استفاده کرد.
نکته2: دقت شود که در هنگام دیوار چینی دیوارهای خارجی در طبقات مختلف اصطلاحاً هم باد باشند تا دوغاب خور نما به حداقل برسد بدین منظور قبل از شروع دیوار چینی شاقولهایی از بالا تا پایین ساختمان آویزان میشود. سپس دیوارها با توجه به این شاقولها چیده میشوند.
ابعاد بلوک هبلکس
شاید این پرسش پیش بیاید که ابعاد بلوک هبلکس به چه صورت است. در پاسخ به این پرسش باید گفت ابعاد بلوک هبلکس نسبت به سایر مصالح ساختمانی بزرگ تر است و همین امر باعث افزایش سرعت اجرا و صرفه جویی در هزینه های تمام شده و همچنین زمان پروژه می گردد. هم چنین وزن یک متر مربع از بلوک هبلکس ۵۵۰ الی ۶۰۰ کیلوگرم است که این مقدار یک سوم وزن یک متر مربع آجر فشاری می باشد. ابعاد بلوک هبلکس در مرحله اول طبق استاندارد تعریف شده کارخانه است که اغلب یکی می باشد و فروش بلوک هبلکس در ابعاد مشخصی صورت می گیرد. جدول قیمت هبلکس نیز با توجه به ابعاد و محاسبه حجم آن تعیین می شود. اما می توان ابعاد بلوک هبلکس مورد نظر را سفارش داده و طبق نیاز خود بلوک را خریداری کنید.
نگهداری بلوک هبلکس
نگهداری هبلکس ها در کارخانه بلوک هبلکس یکی از مهم ترین مراحل تولید آن ها به شمار می آید. شاید به نظر بیاید که بعد از خروج بلوک های هبلکس از خط تولید، دیگر نگهداری آن ها کاری نداشته و کافی است به انبار منتقل شوند اما نکاتی وجود دارد که باید حتما در هنگام انبار کردن بلوک سبک هبلکس در نظر داشت. بلوک هبلکس باید حتما به روی پالت حمل شوند و حمل آن ها به صورت دستی، به بلوک ها آسیب می رساند. قیمت هر پالت بلوک هبلکس نیز بر اساس تعداد بلوک ها و ابعاد آن ها برآورد می شود.
پالت های بلوک هبلکس
آجر سبک هبلکس داخل کیسه های هوابندی شده نگهداری شده و تا کارگاه ها حمل می شوند. در صورت استفاده از بلوک گازی هبلکس باید حداقل تا یک روز قبل از مصرف از کیسه های خود خارج شوند تا به تعادلی نسبی از لحاظ رطوبت و دما با محیط اطراف خود برسند. هم چنین قبل از دیوارچینی لازم است بلوک های هبلکس خیس شده و هر گاه سطح رویی آن ها خشک شد ولی هنوز از داخل رطوبت داشت، از آن ها استفاده شود.
چسب بلوک هبلکس
چسب هبلکس ملات خشک شده و آماده ی مصرفی است که جهت تسطیح سطوح داخلی و خارجی دیوارها و همچنین جهت هموار کردن سطوح به کار می رود تا به کمک آن برای اجرای نمای ساختمان یک زیر سطح هموار و مطلوب درست شود. این چسب قدرت چسبندگی بسیار بالایی داشته و فقط با افزودن آب می توان آن را برای مصرف آماده کرد. لازم به ذکر است که چسب هبلکس دارای مقاومت بسیار زیادی نیز می باشد.
پیشنهاد می شود بلوک های هبلکس توسط چسب بلوک هبلکس رو یک دیگر اجرا شوند. جهت تهیه ی چسب مخصوص بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.
خرید بلوک هبلکس
چنانچه تصمیم به خرید بلوک هبلکس دارید باید توجه کنید که ابعاد متنوعی از بلوک های هبلکس در بازار موجود است، بنابراین دقت کنید اندازه ی انتخابی شما همانی باشد که به آن نیاز دارید. عموماً برای دیوارهای داخلی از ضخامت 10 سانتیمتر و دیوارهای اطراف از ضخامت 15 سانتیمتر استفاده میشود. در خرید باید دقت شود که هبلکس به دو نوع اتوکلاوی و غیر اتوکلاوی تقسیم میشود و معمولاً نوع غیر اتوکلاوی ارزانتر است. اما کیفیت آن به مراتب پایینتر از نوع اتوکلاوی است.
بررسی کنید تا ابعاد بلوکهای خریداری شده، مطابق با سفارش باشد. لبهها و کنجهای بلوکهها شکسته نباشند و دارای سطح صاف و اضلاع قائم باشند.
به سلامت بلوک ها توجه کنید چراکه بلوک ها باید صاف و یکدست با اضلاع قائم باشند.
دقت کنید در مسیر انتقال، سیپورکس از باران و برف و رطوبت محفوظ بماند.
بلوک ها را از آلاینده های مضر دور نگه دارید. (روغن و …)
دقت داشته باشید که بلوک ها را در یک قسمت خاص از سازه انباشته نکنید چراکه می تواند به سازه آسیب بزند.
استفاده از چسب سیپورکس مخصوص می تواند نتایج مطلوبی به دنبال داشته باشد.
کامنت0
کامنت بگزارید